Πρόσκληση 2022

Εισαγωγή για ειδικευόμενους ψυχολόγους & ψυχιάτρους

To ιδιωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BipolarLab.com παρέχει την δυνατότητα νέων εγγραφών (10 θέσεις) για το έτος 2022-2023 στο πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης στην Συμπεριφορική θεραπεία των Διαταραχών της διάθεσης, με έναρξη Α κύκλου (τάξη 4η) - 01/10/2022.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης στην Συμπεριφορική θεραπεία των Διαταραχών της διάθεσης περιέχει 3 αυτοτελείς βασικούς κύκλους εκπαίδευσης διάρκειας 3 χρόνων (κανονικό) ή 1.5 χρόνου (ταχύρρυθμο). Μετά από την ολοκλήρωση κάθε κύκλου ο ειδικευόμενος θα παίρνει βεβαίωση παρακολούθησης από το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Επίσης, μετά από την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου οι καλύτεροι ειδικευόμενοι έχουν την δυνατότητα ιδιωτικής συνεργασίας με το BipolarLab.com

Οι ειδικευόμενοι θα λάβουν βασική και πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση στη συμπεριφορική θεραπεία, ψυχομετρική διάγνωση και αξιολόγηση, ψυχοφαρμακολογία και γενικότερα στο επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο της Συνδυαστικής θεραπείας (Integrative treatment) σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών με διαταραχές της διάθεσης (Κατάθλιψη, Διπολική διαταραχή, Αγχώδεις διαταραχές). Παράλληλα θα λάβουν σημαντική υποστήριξη για την μετέπειτα επαγγελματική τους μετεξέλιξη. Με το κλινικό τους έργο θα καλύψουν και ένα μεγάλο κενό στον χώρο της ψυχικής υγείας που αφορά την δυσκολία κάλυψης των αναγκών ανθρώπων με οικονομική δυσκολία (edomazi.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα του κάθε κύκλου επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Bipolarlab.edu.gr.

Ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα

 • Που παρέχεται το πρόγραμμα;

  Το παρόν διάστημα το πρόγραμμα παρέχεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως με την δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιων δια ζώσης συναντήσεων στα κέντρα του BipolarLab.com (Αθήνα, Γλυφάδα, Ραφήνα) μόνο και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας του Covid-19 και με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

 • Πως και πότε γίνεται η διδασκαλία;

  Η διδασκαλία του εκπαιδευτικού υλικού γίνεται ημέρα Σάββατο 10.30πμ - 2.30μμ κάθε εβδομάδα και οι ομαδικές εποπτείες κλινικής πρακτικής γίνονται εντός της εβδομάδας Δευτέρα και Πέμπτη 10.30πμ -1.00μμ, Τετάρτη 6μμ - 9μμ. Προβλέπεται συμμετοχή σε 1-2 ομαδικές εποπτείες την εβδομάδα ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε ειδικευόμενου. Οι ατομικές εποπτείες προσαρμόζονται αναλόγως. Το υλικό από τα μαθήματα (βίντεο, slides) όπως και οι ομαδικές εποπτείες μετά από κάθε συνάντηση ανεβαίνουν σε ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης όπου παρέχεται και η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης και μάθησης.

 • Ποιοι διδάσκουν;

  Οι διδάσκοντες καθηγητές του εκπαιδευτικού μας κέντρου είναι καταξιωμένοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι, ειδικοί σε όλο το φάσμα των διαταραχών της διάθεσης με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια διεθνώς. Η πλειοψηφία των Καθηγητών μας είναι διδάκτορες του Institute of Psychiatry, King’s College London, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παράλληλα συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές από την Αγγλία και Αμερική. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του King’s College London, Institute of Psychiatry.

 • Ποιους αφορά το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα αφορά ψυχολόγους, κλινικούς ψυχολόγους & ειδικευόμενους ψυχιατρικής με βασικές σπουδές πάνω στο αντικείμενό τους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή με δυνατότητα απόκτησης της.

 • Τι περιλαμβάνει η κλινική πρακτική;

  Καθόλη την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος κλινικής ειδίκευσης στην Συμπεριφορική θεραπεία των Διαταραχών της διάθεσης, από τον 1ο μέχρι τον 3ο κύκλο εκπαίδευσης θα παρέχεται κλινική πρακτική με πραγματικούς ασθενείς. Σύμφωνα με την καταλληλότητα των ειδικευόμενων και των ασθενών, από τον δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης και μετά υπάρχει η δυνατότητα επαγγελματικής σχέσης με το εκπαιδευτικό μας κέντρο όπου οι ειδικευόμενοι θα μπορούν να αναλαμβάνουν επ’ αμοιβή θεραπευόμενους φυσικά κατόπιν εργασιακής σύμβασης με όσους έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 • Τι περαιτέρω πιστοποιήσεις παρέχονται;

  Παρέχουμε την πιο σημαντική και διάσημη πιστοποίηση CBT στην Ελλάδα. To πρόγραμμα μας διατηρεί συνεργασία με το Beck Institute και το περιεχόμενο της διδασκαλίας καθώς και η δομή ακολουθούν τα πρότυπα του Beck Institute. Όσοι τελειώσουν με επιτυχία το Α' και Β΄κύκλο θα έχουν τη δυνατότητα εξέτασης και πιστοποίησης από το Beck Institute μαζί με την υποστήριξη του προγράμματος μας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το παρόν διάστημα οι πιστοποιήσεις έχουν αναγνώριση μόνο στην ιδιωτική αγορά εργασίας αφού πέρα από την κρατική αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων του ψυχολόγου και του ψυχιάτρου δεν υπάρχει άλλη κρατική αναγνώριση άσχετα με το τι υποστηρίζουν και διαφημίζουν αλλά εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχοθεραπείας.

 • Τι κοστίζει το πρόγραμμα;

  Ο κάθε κύκλος εκπαίδευσης έχει ένα βασικό ποσό διδάκτρων 1500 ευρώ - το οποίο περιλαμβάνει τα μαθήματα και τις ομαδικές εποπτείες όλου του χρόνου.

  Παρέχεται η δυνατότητα περαιτέρω ατομικής εποπτείας με επιπλέον κόστος. Το ίδιο ισχύει για τη δυνατότητα προσωπικής θεραπείας. Παρέχουμε έναν ευέλικτο τρόπο πληρωμής και το κάνουμε όσο πιο οικονομικά προσβάσιμο γίνεται.

 • Πως μπορώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης;

  Η διαδικασία εγγραφής και διεκδίκησης μίας θέσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης βασίζεται στην διεξοδική αξιολόγηση των υποψηφίων μας η οποία δίνει βάση στο ακαδημαϊκο ιστορικό του υποψήφιου, στη επιστημονική συνάφεια των ενδιαφερόντων του σε σχέση με το πρόγραμμα μας και στην δυνατότητα ανάπτυξης ηθικής και επαγγελματικής κλινικής πρακτικής και θεραπευτικής σχέσης με τους ασθενείς που υπηρετούμε.

 • Τι περιλαμβάνει η αξιολόγηση;

  Η αξιολόγηση βασίζεται σε ατομική συνέντευξη, σε συμπλήρωση ψυχομετρικών τεστ και σε ομαδική εποπτεία.

Σημαντικές ημερομηνίες

Οι ημερομηνίες εγγραφής και κατάθεσης όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών ξεκινάνε από 01/06/2022 - 30/08/2022. Στο διάστημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύψουν όλα τα στάδια εγγραφής.

Ημερομηνίες Αξιολόγησης - Συνεντεύξεων:

25/07/2022,  10/09/2022

Έναρξη εκπαίδευσης Α’ κύκλου - 4η τάξη: 01 Οκτώβρη 2022

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή καλέστε στο 6970018622 / 2108816137 (support@bipolarlab.com).