Πρόσκληση 2023

Εισαγωγή για ειδικευόμενους ψυχολόγους & ψυχιάτρους

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BipolarLab.com ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 10/07/23 θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των βιογραφικών όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Β' Κύκλο του προγράμματος Κλινικής Ειδίκευσης στη ΓΣΘ των Διαταραχών της Διάθεσης.


Εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εισαγωγικές συνεντεύξεις με ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης στα τέλη Σεπτέμβρη.


Ο Β' κύκλος περιλαμβάνει εκπαίδευση στη δομημένη διαγνωστική εκτίμηση με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία (SCID, HDRS, YMRS…) και εμβαθύνει στη σωστή διάγνωση και την Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία των διαταραχών της διάθεσης βάση του συνθετικού Γνωσιακού Συμπεριφορικού μοντέλου του Aaron Beck.


Επίσης, γίνεται περαιτέρω και πιο διεξοδική εκπαίδευση στην ψυχοφαρμακολογία και στο πολύτιμο μοντέλο της Συνδυαστικής θεραπείας της διπολικής διαταραχής του BipolarLab. Συνεχίζει η εκπαίδευση σε επιστημονικά τεκμηριωμένα πρωτόκολλα θεραπείας τα οποία βασίζονται στις παραπάνω παρεμβάσεις.


Επίσημα πλέον, από 2022, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλινικής Ειδίκευσης στις Διαταραχές της Διάθεσης οδηγεί και σε επίσημη πιστοποίηση από το Beck Institute.


Τα μαθήματα, ο τρόπος διδασκαλίας αλλά και η μεθοδολογία εξετάσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος, από την έναρξη τους, ακολουθούν τα υψηλά πρότυπα του Beck Institute.


Οι ειδικευόμενοι ψυχολόγοι, ψυχίατροι καθώς και άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που τελειώνουν με επιτυχία τον Α' και Β' κύκλο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και κατόπιν απόκτησης της θεωρητικής και κλινικής τους επάρκειας, συνεχίζουν την κλινική τους πρακτική με την πιστοποίηση τους από το Beck Institute με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και την εποπτεία του Δρ. Μάλλιαρη*.


Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση γίνονται απευθείας από κλινικό επόπτη του Beck Institute (Dr Robert Hindman) παράλληλα με την υποστήριξη του προγράμματός μας.


Ο Β' κύκλος είναι ανοιχτός σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους που έχουν τελειώσει τον Α' κύκλο εκπαίδευσης μας ή έχουν κάποια βασική κλινική εκπαίδευση. Εφόσον κριθεί απαραίτητο για την ένταξη τους στον Β' Κύκλο, θα δοθεί και η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων του Α' Κύκλου μέσω ασύγχρονης διδασκαλίας.


Για όσους ελλείπεται και η κλινική εμπειρία μπορεί να δοθεί πρόσβαση σε περαιτέρω κλινική εποπτεία και εμπλοκή με την κλινική πρακτική του Α΄ κύκλου.


*O Δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης, επιστημονικός υπεύθυνος και δημιουργός του εκπαιδευτικού προγράμματος του BipolarLab.com είναι ο πρώτος Έλληνας Ψυχολόγος που έχει λάβει την πιστοποίηση του Beck Institute στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και έχει επίσης εκπαιδευτεί από το Beck Institute ως κλινικός εκπαιδευτής.

Ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα

 • Που παρέχεται το πρόγραμμα;

  Το παρόν διάστημα το πρόγραμμα παρέχεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως με την δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιων δια ζώσης συναντήσεων στα κέντρα του BipolarLab.com (Αθήνα, Γλυφάδα, Ραφήνα) μόνο και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας του Covid-19 και με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

 • Πως και πότε γίνεται η διδασκαλία;

  Η διδασκαλία του εκπαιδευτικού υλικού γίνεται ημέρα Σάββατο 10.30πμ - 2.30μμ κάθε εβδομάδα και οι ομαδικές εποπτείες κλινικής πρακτικής γίνονται εντός της εβδομάδας Δευτέρα και Πέμπτη 10.30πμ -1.00μμ, Τετάρτη 6μμ - 9μμ. Προβλέπεται συμμετοχή σε 1-2 ομαδικές εποπτείες την εβδομάδα ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε ειδικευόμενου. Οι ατομικές εποπτείες προσαρμόζονται αναλόγως. Το υλικό από τα μαθήματα (βίντεο, slides) όπως και οι ομαδικές εποπτείες μετά από κάθε συνάντηση ανεβαίνουν σε ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης όπου παρέχεται και η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης και μάθησης.

 • Ποιοι διδάσκουν;

  Οι διδάσκοντες καθηγητές του εκπαιδευτικού μας κέντρου είναι καταξιωμένοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι, ειδικοί σε όλο το φάσμα των διαταραχών της διάθεσης με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια διεθνώς. Η πλειοψηφία των Καθηγητών μας είναι διδάκτορες του Institute of Psychiatry, King’s College London, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παράλληλα συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές από την Αγγλία και Αμερική. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του King’s College London, Institute of Psychiatry.

 • Ποιους αφορά το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα αφορά ψυχολόγους, κλινικούς ψυχολόγους & ειδικευόμενους ψυχιατρικής με βασικές σπουδές πάνω στο αντικείμενό τους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή με δυνατότητα απόκτησης της.

 • Τι περιλαμβάνει η κλινική πρακτική;

  Καθόλη την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος κλινικής ειδίκευσης στην Συμπεριφορική θεραπεία των Διαταραχών της διάθεσης, από τον 1ο μέχρι τον 3ο κύκλο εκπαίδευσης θα παρέχεται κλινική πρακτική με πραγματικούς ασθενείς. Σύμφωνα με την καταλληλότητα των ειδικευόμενων και των ασθενών, από τον δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης και μετά υπάρχει η δυνατότητα επαγγελματικής σχέσης με το εκπαιδευτικό μας κέντρο όπου οι ειδικευόμενοι θα μπορούν να αναλαμβάνουν επ’ αμοιβή θεραπευόμενους φυσικά κατόπιν εργασιακής σύμβασης με όσους έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 • Τι περαιτέρω πιστοποιήσεις παρέχονται;

  Παρέχουμε την πιο σημαντική και ουσιαστική πιστοποίηση CBT στην Ελλάδα. To πρόγραμμα μας διατηρεί συνεργασία με το Beck Institute και το περιεχόμενο της διδασκαλίας καθώς και η δομή ακολουθούν τα πρότυπα του Beck Institute. Όσοι τελειώσουν με επιτυχία το Α' και Β΄κύκλο θα έχουν τη δυνατότητα εξέτασης και πιστοποίησης από το Beck Institute μαζί με την υποστήριξη του προγράμματος μας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το παρόν διάστημα οι πιστοποιήσεις έχουν αναγνώριση μόνο στην ιδιωτική αγορά εργασίας αφού πέρα από την κρατική αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων του ψυχολόγου και του ψυχιάτρου δεν υπάρχει άλλη κρατική αναγνώριση άσχετα με το τι υποστηρίζουν και διαφημίζουν αλλά εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχοθεραπείας. Η ιδιωτική πιστοποίηση που λαμβάνεται από το Beck Institute έχει την μεγαλύτερη δυνατή ιδιωτική αναγνωρισιμότητα τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά καμία ιδιωτική πιστοποίηση δεν παρέχει κρατικά δικαιώματα άσκησης κάποιου επαγγέλματος. Εάν χρειάζεστε μοριοδότηση ή αναγνώριση από το δημόσιο προτείνουμε να κάνετε αιτήσεις σε κρατικά μεταπτυχιακά (Ελληνικά ή ξένα) και να τα παρακολουθήσετε παράλληλα με το πρόγραμμα μας.

 • Τι κοστίζει το πρόγραμμα;

  Ο κάθε κύκλος εκπαίδευσης έχει ένα βασικό ποσό διδάκτρων 1500 ευρώ - το οποίο περιλαμβάνει τα μαθήματα και τις ομαδικές εποπτείες όλου του χρόνου.

  Παρέχεται η δυνατότητα περαιτέρω ατομικής εποπτείας με επιπλέον κόστος. Το ίδιο ισχύει για τη δυνατότητα προσωπικής θεραπείας. Παρέχουμε έναν ευέλικτο τρόπο πληρωμής και το κάνουμε όσο πιο οικονομικά προσβάσιμο γίνεται.

 • Πως μπορώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης;

  Η διαδικασία εγγραφής και διεκδίκησης μίας θέσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης βασίζεται στην διεξοδική αξιολόγηση των υποψηφίων μας η οποία δίνει βάση στο ακαδημαϊκο ιστορικό του υποψήφιου, στη επιστημονική συνάφεια των ενδιαφερόντων του σε σχέση με το πρόγραμμα μας και στην δυνατότητα ανάπτυξης ηθικής και επαγγελματικής κλινικής πρακτικής και θεραπευτικής σχέσης με τους ασθενείς που υπηρετούμε.

 • Τι περιλαμβάνει η αξιολόγηση;

  Η αξιολόγηση βασίζεται σε ατομική συνέντευξη, σε συμπλήρωση ψυχομετρικών τεστ και σε ομαδική εποπτεία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή καλέστε στο 6970018622 / 2108816137 ([email protected]).